mhagby.blogg.se

Söndag

Publicerad 2012-11-26 09:41:12 i Allmänt,

Igår hade jag surf outreach i Waianae på västsidan. Jag fick vara med barnen som inte var stora nog att surfa, det dom kallade "simsidan". Så det vi gjorde hela dagen var, lekte i vattnet med barnen. Vad kan passa mig bättre? Det hur roligt som helst! Jag fick bada hela dagen och barnen var urgulliga. Vi hade ingen lunch utan bara snacks. Det var lite ovanligt och jag tror många hade svårt att hantera hela dagen utan mat. (Faktiskt inte jag!) Men strax efter snack-time kom fyra tjejer med kartonger och delade ut hamburgare, mackor och såna där platta gummiarmband. Det stod "I am the truth the way and the life" på dem. Det var oväntat och uppskattat av många! De var från någon kyrka i närheten. 
Idag hade vi once a month church. Varje gång vi haft det (detta är tredje och sista gången) Så har jag varit med barnen i söndagskolan. Denna gången funderade jag på att prova på något nytt, men bestämde mig för att vara med dem ändå. Och det var så mysigt! En tjej i åtta års åldern sprang och hoppade upp i min famn när hon såg mig. Hon heter Taysha och jag hände mycket med henne första gången vi var där. Så jag var med henne hela dagen, hon gillade verkligen att bli buren, så det känns som att jag kommer ha muskler nu! Jag lekte även dinosaurie på lekplatsen, inte helt olikt att leka monster med John och Olle, men detta var 15 barn som ville bli jagade. Och det slutade med att jag blev attackerad och omkullvält av två bröder med identiska kläder. Sen ville jag inte vara dinosaurie längre. Slash orkade inte! Jag hade helt enkelt en väldigt bra dag med barnen och jag vill verkligen tillbaka och träffa dem igen! Men en sak som gjorde mig ledsen av Tayshas farbror Eddie som inte verkade vara särskilt snäll. Han drog henne i håret och sa till henne att sluta hänga efter mig ungefär. Så jag såg till att säga till henne hur mycket jag tyckte om henne och älskade att vara med henne innan hon åkte.
På eftermiddagen åkte vi en gäng på 6 pers till Electric beach på västsidan och snorklade! Det var fantastiskt. Så många fiskar i alla olika färger. Som ett akvarium. Och massa mönster. Jag såg en blå nästan självlysande ål, och två sköldpaddor. Detta var precis vid en fabrik som hade stora rör i havet som släppte ut varmt vatten, som inte var farligt, det var stört gött att simma i!
När vi kom iland igen berättade Martin att han hade simmat ut lite längre än där rören slutade (det var rätt ordentligt långt ut)  och han hade sett en grå haj på botten. Som var ungefär lika stor som honom. Usch! Tur att jag inte var där, jag hade blivit livrädd! 
Imorgon ska jag på hajk! Ska bli kul!

Torsdag

Publicerad 2012-11-23 09:42:04 i Allmänt,

Igår hade min grupp surf outreach för första gången. Det innebär att jag försökte mig på att surfa. Eller vi kanske kan säga att jag låg i vattnet och ville inte ens försöka medan min ledare puttade in mig i vågor gång på gång. Det var rätt skoj att åka med dom tills jag snurrade runt lite i vattnet och bara ville ligga kvar och bada. Men nästa gång kanske jag faktiskt ska försöka att ställa mig upp i alla fall en gång! 
Idag var det thanksgiving. Så vi var lediga, och det är vi imorgon ocskå. Jag sov ut och hade det gött. Åkte till Walmart för att shoppa till min sallad jag skulle göra. Hem och tog det lugnt, skrev lite tacksägelselappar till mina roomies, gjorde ordning mig och min sallad och sedan var det thanksgivingfest! Det var riktigt spännande faktiskt. För det var en hel del rätt skum mat som jag aldrig smakat förr. Sötpotatispaj med marsmallows på till exempel.. Gick laget runt och sa vad vi är tacksamma för, kollade på lite elddans och sen var det fika i coffe baren. massa kakor och små cupcakes. Vi lekte charader och kollade på filmen "elf". Will Farrel är definitivt inte på min toplista av skådisar, men det var ändå en rätt mysig film. Så det var min första thanksgiving. Väldigt mysig, kändes lite som att det var jul vi firade, med julmusik, juleljus och julfilm. 
Men det är ju en hel månad kvar!
Kram

Tisdag

Publicerad 2012-11-21 08:15:06 i Allmänt,

Tja tja bloggen!
För exakt en vecka sedan hade jag mitt testimony. Det var väldigt veligt kändes det som, men folk verkade fatta. Och jag var rätt rolig också. Folk här verkar tycka att jag är väldigt rolig. Jag är nog roligare när jag pratar engelska. Ja jag vet vad ni tänker, de skrattar åt mig.. tanken har slagit mig med, haha.
Anyway. Jag kände ingen lättnad eller något när jag hade berättat om mitt liv, så som många andra sagt att de känte efter att ha delat sitt testimony. Så jag var lite besviken. Och nästan resten av hela veckan har jag varit rätt låg. Vart trött, ledsen och lite arg. Tills lördag kväll. Då hade vi art show!! Vi jobbade hela dagen för att göra ordning och på kvällen gjorde vi oss fina. Med klänningar, smink och till och med klackskor! Så tjejerna var riktgit piffade vilket var riktigt kul att se! Och jag tror aldrig jag fått så många komplimanger på en kväll. Antar att det är för att jag alla andra dagar är osminkad med shorts och linne och gärna lite svettig. Kvällen var i alla fall väldigt trevlig och rolig. Det var riktigt duktiga konstnärer som ställde ut sina tavlor. Det var även folk från STN som ställde ut. Och Ulu Pono barnen hade en hel vägg med sina bilder. Det var ukulele-spelande från barnen, mycket live-musik från olika folk, lite danser och även live-konst. Två killar målade varsin stor tavla under kvällen. Några sålde egengjorda smycken, några gjorde henna och så hade vi ett obligatoriskt photo booth med roliga klädnader.
Söndagen var också bra med thanksgivings-middag efter kyrkan. Sedan åkte vi ett gäng till Waimea bay och slappade. Igår var hela gängen STN på en strand jag inte vet hur man stavar, Chang eller något (det låter mer japanskt än hawaiianskt dock.) Det var grillning, beachvolley, sandslott, bad och sol. En sväng till Haleiwa och käkade middag. Hem för en tupplur och sedan på bio. Några gick på James Bond, men i sista sekund bestämde fyra av oss för att gå på Breaking Dawn part 2 istället! Hehe.. den var faktiskt mycket bättre än jag trodde den skulle vara. Inte alls lika löjlig som part 1 i alla fall!
Idag hade vi fasta och detta var första gången jag mådde riktigt illa. Men dagen gick bra ändå och efter middag gick jag på promenad med Linda. Vi insåg också att vi åker hem med samma flyg, alla tre!! Så roligt!! 
Lovsång på kvällen, för i natt är det all-night-prayer! Det har vi en gång i månaden. Man är i grupper om fyra och ber en timma under kvällen/natten eller morgonen. Ikväll har jag mellan 23 och 00. Lovsången var i alla fall fantastisk! Och att jag äntligen fått bloggat är också fantastiskt! Saknar er hemma! 

Kauai

Publicerad 2012-11-13 08:14:12 i Allmänt,

Här får ni en liten uppdatering om vad som hänt de senaste tio dagarna jag varit på Kauai. När vi kom dit fick vi höra att vi skulle bo på en bondgård. Allvarligt. Jag fick en sån chock när vi kom fram att jag trodde jag drömde. Det var det vackraste stället jag någonsin varit på. Det var ett gigantiskt hus som blev färdigbyggt i Juli. Det ska vara för barn. Lite som ett retreat center. För barn. Utsikten var över en massa gräs, träd och berg. Vackert!! Och allt i huset var så fint. Möblerna var i vackert trä, och specialdesignade lampor och allt möjligt. Från Bali eller något. Jag ska försöka lägga ut bilder på facebook så ni får se hur det såg ut för jag känner inte att jag förklarar så bra. 
Men av någon anledning var jag på skithumör. Jag kände hur gamla tankemönster började komma tillbaka. Att jag var jobbig, oomtyckt och bara en irriterande människa. Jag vet inte ens varför jag kände så. Och det gör mig automatiskt rätt tyken och bara stänger ute alla. Så när vi satt och skulle berätta våra drömmar för denna resan så sa jag vad jag kände och bad om ursäkt för om jag var tyken mot dom. Så fort jag sagt det så släppte det. Jag kände mig som vanligt igen. Så konstigt, men också så uppenbart. Det är helt enkelt viktigt att öppna sig för människor runt omkring sig, och det är väl det jag har fått övat mest på under hela min tid här tror jag. 
 
Under resan har vi varit på några grillkvällar på stränder, vi har varit på två hajker. En till ett vattenfall, det var stört vackert och högt över förväntan! Så jag har nu badat i ett vattenfall i skogen på Kauai. Najs. Vi har haft quiet time och bibelstudier runt hela Efesierbrevet, mycket bra brev får jag erkänna.
Vi har plockat guava, citroner, grapefrukter och bananer runt om huset. Det var helt fantastiskt att bara gå runt till olika träd och plocka och äta frukter, med utsikt över bergen och inte ett enda ljud från något annat än naturen. Bananerna var syrligare än de man köper. Mycket godare. 
Vi har varit högt uppe i bergen på en lägergård och hjälpt till och städa. Underbara utsikter under hela vägen upp! Jag har försökt lära mig bodysurfa, kul! Det innebär att man åker med vågen in till stranden ungefär. Vi har övat på profetiska grejer. Bett mycket! Lovsjungt kring lägereld nästan varje kväll. Annars inne i vårat biorum i huset (ja, ett biorum i våran lilla "bondgård"). Har lyssnat på skrikande åsnor mitt i natten, försökt fånga tuppar. Det är fullt av dem över hela ön. Campat på stranden två nätter. En natt sov jag på stranden med min sovsäck och några andra. Varje natt har varit stört stjärnklar! Så jag har legat mycket på stranden och bara kollat upp på stjärnorna. Vi har delat pinsamma historier. En var så rolig att jag tror jag kommer berätta den för varenda människa när jag kommer hem! Jag sitter just nu och väntar på att Emelie ska vakna så hon kan ringa och jag kan berätta historian för henne. Eftersom vi båda har humor som 3 åringar enligt andra systrar..! 
Vi fick åka på äventyr med ögonbindel. Blev avsläppta någonstans med en lista på saker vi skulle göra och sedan en plats vi skulle ta oss till en viss tid. Vi skulle göra saker som:
Hjälpa någon
Ge någon en hårlippning/massage
Ge någon mat
Dela en historia med den vi liftade med
Fånga en kyckling
Sätta en STN sticker på ett kreativt ställe
Få en främling att skratta
Vi hamnade med en kille under hela dagen som sa sig vara kristen, men verkade ha tagit lite grejer från olika religioner och satt ihop det till vad han trodde var kristendom. Han ville lära oss allt, men jag blev inte så värst påverkad av hans konstiga idéer, haha. 
Jag har spelat mänsklig bowling i strömt vatten. Lyssnat på vittnesbörd från Sayler. Kastat ägg fram och tillbaka tills det sprack. De andra fick även stå på en pall, knäcka ägg och försöka träffa en kopp en annan som låg under hade i munnen. Jag ville inte riktigt vara med på den leken.. Jag har gått i lite affärer. Pratat med en kvinna som hette Janine som hade en butik i Hanalei. Hon hade förlorat sin mamma för tre och ett halvt år sedan. Och ett halvår senare förlorat sin son, som var hennes enda barn. Vi tjejer har blivit uppvaktade en hel dag av killarna. De lagade all mat, serverade oss, köpte en present och runt lägerelden talade de om för oss hur bra vi var. Det var en riktigt bra dag då man fick känna sig uppskattad! Vi var i en kyrka vars lokal var en gammal biosalong, mötet var riktigt bra och det påminde om Gilead, så det gillade jag!
Sista kvällen hade vi en festmåltid för det andra teamet också och även andra människor vi träffat under resan och bjöd in. 
 
Så det var lite om denna resan. Ska som sagt försöka lägga ut lite bilder, men min dator har bestämt sig för att vara lite krånglig på just den biten så vi får väl se hur det går med det! 
Kram!
 

Torsdag

Publicerad 2012-11-13 07:24:17 i Allmänt,

De senaste dagarna har det hänt lite saker, men jag har glömt vad, hehe.. 
I måndags var jag på stranden, det var gött. Blev brun. Det kommer vara borta till nästa vecka. 
Sen gick det några dagar tills idag. 
Vi hade lektion om bön, om att hålla kontakten med Gud. Vi pratade om problem, om du har problem i ditt liv kan det ofta bero på att det är något du behöver ändra på. Att det är något som är i vägen mellan dig och Gud. 
Resten av dagen har jag spenderat med att sopa garaget, det är inget litet garage, kommer nog få blåsor på händerna, och packat, för imorgon klockan 6.00 åker vi till KAUAI!! Så jag kommer vara otillgänglig i elva hela dagar. Så inget bloggande eller svarande i telefon på ett tag! Sedan åkte jag till Walmart och köpte en grej att organisera min lilla hylla över sängen med. Älskar det! Känns som en helt ny hylla..
Juste! Igår var det ju Halloween, och på kvällen åkte vi några stycken till grannstaden Mililani och trick or treatade!! Det var en upplevelse! Skämdes litegrann även om jag hade en darth vader mask på mig. Så jag gick bara fram till två stycken och tiggde godis, men det var roligt ändå!! De hade pyntade trädgårdar, vissa mer seriösa än andra, och många satt utanför sina hus med bord och grejer och stora baljor med godis. Det var några som hade skurit pumpor som man kunde rösta på vilken som var bäst. Vissa var helt otroliga. 
Det var spännande helt enkelt! Och det var många som sa "är inte ni lite gamla!?" Haha. De fick skylla på att jag är svensk.
Nu måste jag sova, för det är upp tidigt imorgon och åka...!
Puss och kram!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela