mhagby.blogg.se

Måndag

Publicerad 2012-12-04 03:58:22 i Allmänt,

Idag kollade vi på surf tävling som pågår på North shore. Idag var det på Sunset beach. Fick en gratis keps och några klistermärken. Några träffade Kelly Slater som tydligen är en av de bästa surfarna i världen eller något. Sedan åkte vi till Waimea och pojkarna skuttade runt i väldigt höga vågor. Jag läste ut Ödeshuset äntligen. Väldigt bra bok!! Och plockade snäckor. Det ä rmin nya syssla och jag älskar det. Man kan hitta så mycket coola snäckor. Även om alla är små eller bara delar av snäckor. 
Jag har bestämt mig för att inte döpa mig ändå efter mycket funderande fram och tillbaka. Jag vill ära mitt dop jag hade förra året helt enkelt. 
Det är bara två och en halv vecka kvar nu. En tjej i mitt rum åker redan om en vecka. Man känner att det börjar närma sig men ändå är det nästan ofattbart att jag inte ska gå runt här i Wahiawa längre. Och allt som hör till. Att inte längre kunna gå in i vilken lägenhet som helst och hänga med vänner. Familj och vänner där hemma: Jag kommer behöva er när jag kommer tillbaka! Jag kommer känna mig ensam annars..
Antar att Emelie kommer välkomna mig med öppna armar ner i källaren däremot ;)
Ser fram emot att träffa er! 
 

Fredag

Publicerad 2012-12-01 05:15:01 i Allmänt,

I onsdags på surf outreach stod jag nästan upp på brädan, haha. Såhär efter två månader är det väl dags! Men jag åkte rätt in i lite stenar och slog mitt lilla ben så jag gav upp lite grann (var bara en kvart kvar på lektionen ändå) När vi var uppe på land och gjorde lite träning såg vi däremot en haj! Han simmade runt väldigt nära stranden så vi såg han rätt nära. Men det var bara en liten gråhaj så han skulle inte ätit upp oss ändå. Sen har det väl inte hänt jätte mycket förrutom att vi har haft grymma lovsångskvällar de senaste dagarna som jag mestadels bara spenderat med att be för folk. Helt fantastiskt befriande och bara gött häng med Gud ungefär. Idag hade vi lite vittnesbörd (äntligen ansträngt mig och översatt testimony) och mycket lektion! Snart nalkas dop här också. Jag döpte mig förra året i Gilead, men jag ska nog döpa mig här igen också. Först ville jag verkligen, men sen verkade det som att det skulle vara konstigt så jag är delad nu. Jag vill verkligen göra det av olika anledningar, men andras åsikter kommer verkligen in och rubbar mig. Det känns ju tryggt (för Emelies skull ska jag skriva hur jag först stavade tryggt, och inte insåg det förrän helt långt efter: tryckt... hehe, det hade väl vart skoj om jag lämnade där). Men jag kommer nog göra det. Det är den 11e december så tänk på mig natten till den 12e, det är antagligen då jag gör det svensk tid :). 
Om en halvtimma ska jag på tjejkväll, det ska bli roligt, ska nog komma en kvinna och prata lite osv.
Förövrigt har jag varit väldigt glad den senaste halvan av veckan. Med start från i tisdags när jag fick ett paket av en viss smyckedesigner. Det gjorde mig så glad och det har hållt i sig tills klockan 16.30 idag. Då hoppade jag nämligen upp och ner (jag var glad) och min lilla mobil bestämde sig för att hoppa den med.. men det var så långt från fickan till marken så den gick liksom sönder. Framsidan är numera krackelerad. Jag vet vad de flesta av er tänker "typiskt dig" och ja, det tänker jag med, så jag är väldigt irriterad och frustrerad på mig själv och på mina shorts. Men men, jag kör en liten julklapps fundraiser med min familj och får väl se om jag får napp och kan ha möjligheten att lämna in den. (Familj, om ni inte sett det, kolla facebook-mail)
Fick även brev från beckisen och vykort från Linnea i veckan!! TACK! Jag blir så glad när jag får brev från er :D, jag är nog den som får mest brev här. Det kanske lönar sig att tjata om det ibland, haha. Men jag tror det är på gränsen nu, så skicka inte mer till denna adressen, risken finns att jag inte kommer hinna få det. Skicka gärna till Tärneskärsgatan 7 dock, dit kommer jag befinna mig om TRE VECKOR!! 
Det var väl allt för nu, kram!

Söndag

Publicerad 2012-12-01 04:55:41 i Allmänt,

Igår hade jag surf outreach i Waianae på västsidan. Jag fick vara med barnen som inte var stora nog att surfa, det dom kallade "simsidan". Så det vi gjorde hela dagen var, lekte i vattnet med barnen. Vad kan passa mig bättre? Det hur roligt som helst! Jag fick bada hela dagen och barnen var urgulliga. Vi hade ingen lunch utan bara snacks. Det var lite ovanligt och jag tror många hade svårt att hantera hela dagen utan mat. (Faktiskt inte jag!) Men strax efter snack-time kom fyra tjejer med kartonger och delade ut hamburgare, mackor och såna där platta gummiarmband. Det stod "I am the way the truth and the life" på dem. Det var oväntat och uppskattat av många! De var från någon kyrka i närheten. 
Idag hade vi once a month church. Varje gång vi haft det (detta är tredje och sista gången) Så har jag varit med barnen i söndagskolan. Denna gången funderade jag på att prova på något nytt, men bestämde mig för att vara med dem ändå. Och det var så mysigt! En tjej i åtta års åldern sprang och hoppade upp i min famn när hon såg mig. Hon heter Taysha och jag hände mycket med henne första gången vi var där. Så jag var med henne hela dagen, hon gillade verkligen att bli buren, så det känns som att jag kommer ha muskler nu! Jag lekte även dinosaurie på lekplatsen, inte helt olikt att leka monster med John och Olle, men detta var 15 barn som ville bli jagade. Och det slutade med att jag blev attackerad och omkullvält av två bröder med identiska kläder. Sen ville jag inte vara dinosaurie längre. Slash orkade inte! Jag hade helt enkelt en väldigt bra dag med barnen och jag vill verkligen tillbaka och träffa dem igen! Men en sak som gjorde mig ledsen av Tayshas farbror Eddie som inte verkade vara särskilt snäll. Han drog henne i håret och sa till henne att sluta hänga efter mig ungefär. Så jag såg till att säga till henne hur mycket jag tyckte om henne och älskade att vara med henne innan hon åkte.
På eftermiddagen åkte vi en gäng på 6 pers till Electric beach på västsidan och snorklade! Det var fantastiskt. Så många fiskar i alla olika färger. Som ett akvarium. Och massa mönster. Jag såg en blå nästan självlysande ål, och två sköldpaddor. Detta var precis vid en fabrik som hade stora rör i havet som släppte ut varmt vatten, som inte var farligt, det var stört gött att simma i!
När vi kom iland igen berättade Martin att han hade simmat ut lite längre än där rören slutade (det var rätt ordentligt långt ut)  och han hade sett en grå haj på botten. Som var ungefär lika stor som honom. Usch! Tur att jag inte var där, jag hade blivit livrädd! 
Imorgon ska jag på hajk! Sk

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela